Fans Antwerp verlengen massaal hun abonnement op eerste dag: nu al 2.500

Foto: rr

Voetbalclub Antwerp startte vandaag, vrijdag, met de verkoop van de abonnementen voor volgend seizoen. Een competitie die begin augustus ook op de Bosuil zonder of met beperkt publiek zal moeten starten. Stamnummer 1 zal daarvoor dit seizoen geen korting of andere compensatie geven, maar pas in het seizoen 2021-2022 met een ‘tegemoetkoming’ voor de matchen zonder publiek. De reden? De impact is nu nog niet duidelijk én ook Antwerp kan cash gebruiken. De trouwste fans lijken het zich niet erg aan te trekken, want al op dag één kwamen ze met 2.500 hun abonnement verlengen.

Zoals gekend wordt de oude sfeertribune 2 vanaf volgend seizoen niet meer gebruikt en moeten alle abonnees verhuizen naar de nieuwe tribune 4, achter de goal en tegen de hoofdtribune 1. De bouw blijkt bijzonder goed te vlotten, er zijn zelfs al op een groot deel nieuwe zitjes geplaatst. “We zitten op schema”, zegt woordvoerder Dimitri Huygen. “We hopen dat we nog steeds het begin van volgend seizoen halen om de nieuwe tribune te openen.”

Dat zal voorlopig nog zonder of met een zeer beperkt publiek zijn, afhankelijk van de evolutie van de covid-19-pandemie én de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Omdat het nog niet te voorspellen is hoeveel wedstrijden abonnees eventueel gaan moeten missen, worden er geen kortingen op de abonnementsprijzen gegeven. “We vragen dus alle fans om hun abonnement voor de volle 100% te betalen”, zegt Huygen. “We weten dat we daarmee een grote inspanning vragen, zeker in deze tijden, maar we kunnen vandaag niet anders. Pas als we de impact van deze pandemie kennen, zullen we over tegemoetkomingen kunnen nadenken. En dat zal pas vanaf het seizoen daarna, 2021-2022, kunnen.”

Fans Antwerp verlengen massaal hun abonnement op eerste dag: nu al 2.500
Foto: Isosport

En er is nog een reden: ook Antwerp FC kan het geld goed gebruiken, aangezien de club door het vroegtijdig stopzetten van de competitie véél inkomsten verloor. “Neem bijvoorbeeld al de horeca, zowel de drank op alle tribunes als het eten in de business: dat gaat over heel veel geld. Terwijl een groot deel van onze kosten wel zijn blijven doorlopen.”

Gezocht: zitplaatsen

Abonnees konden vanaf vrijdagochtend hun abonnement verlengen, en dat tot eind juni. En de club vraagt dat zoveel mogelijk online te doen, voor de veiligheid. Alle abonnees krijgen daarvoor per mail de nodige uitleg. Wie toch liever langs de Bosuil komt, kan dat vanaf 16 juni, aan de ticketcorner, met speciale extra openingsuren – vanuit veiligheidsoverwegingen – voor senioren en mindervaliden.

De abonnementen kunnen afgehaald worden vanaf begin juli. En pas dan zal voor iedereen duidelijk zijn waar iedereen kan zitten. Want tribune 4 is opgedeeld in een staantribune onderaan en zitplaatsen bovenaan. De afgelopen maanden konden fans hun voorkeur doorgeven. En helaas wensten iets meer fans dan voorzien een zitplaats. Een 150-tal abonnees zal niet kunnen zitten op tribune 4.

Maar de club zoekt een oplossing voor die enkele tientallen fans. Huygen: “We kunnen eventueel aan dezelfde prijs een zitplaats aanbieden op de hoofdtribune. We gaan er in elk geval voor zorgen dat iedereen die wil zitten ook zál kunnen zitten. We gaan zeker niemand dwingen om ergens te gaan plaatsnemen waar ze niet willen.”

Vliegende start

Ondanks alles heeft de Great Old wel nog een en ander in petto voor de fans die een abonnement aanschaffen: een supportersbox met gadgets, toegang tot exclusieve content én hun foto zal geïntegreerd worden in de rugnummers van de spelers. (zie promovideo hierboven)

Het is bovendien al duidelijk dat veel supporters hoe dan ook naar hun geliefde Bosuil blijven komen. Op de eerste dag werden meteen 2.500 abonnementen verlengd. Dat is al bijna een vijfde van het totaal aantal van 13.300 dat de club vorig seizoen verkocht (de Bosuil was toen helemaal uitverkocht, enkel aan abonnees). Het was toen ook de eerste club uit eerste klasse die al zijn seizoens­abonnementen had verkocht.

Tickets bekerfinale

Rest er nog de reeds bestelde en betaalde tickets voor de bekerfinale, die eveneens zonder publiek zal gespeeld worden. Voor alle rechtstreeks aangekochte tickets geeft de club drie keuzes: het bedrag schenken aan de club, het bedrag opladen op de betaalclubkaart van de fans of omzetten naar een voucher voor de webshop. Tickets die via supportersclubs zijn verkocht, worden geregeld via die clubs.

Door Peter Goris
Voor jou geselecteerd