Dirk Van den Bosch nieuwe topman van DP World Antwerp: “Zijn Antwerps zal in elk geval beter zijn”

Niet lang nadat is bekendgeraakt dat Rob Harrison vertrekt als CEO van terminaluitbater DP World Antwerp, is nu een opvolger bekend. Het gaat om Dirk Van den Bosch. Hij start in juli.

Het was opvallend nieuws, na acht jaar aan de top te hebben gestaan bij de (qua capaciteit) tweede grootste containerterminal in de Antwerpse haven, stopt Rob Harrison, zo bleek ruim twee weken geleden. En zopas is zijn opvolger bekendgemaakt.

Het gaat om Dirk Van den Bosch. Hij wordt de nieuwe baas van een groep bedrijven, waaronder DP World Antwerp Gateway en opslagpoot Empty Depot Services. Volgende maand start hij. Van den Bosch startte in 2008 bij DP World en was eerder ook regionaal commercieel directeur in de Europese regio bij DP World. Hij startte zijn carrière bij de Deense rederij Maersk Group. In Antwerpen wil hij “kansen omarmen op het vlak van digitale technologieën”.

Rob Harrison start als de nieuwe vicevoorzitter van DP World Inland and Logistics voor de Europese en Russische regio. Daar gaat hij terminals in het ‘binnenland’ in Rusland en Europa mee uitbouwen. “Het was een genoegen bij DP World Antwerp te mogen werken. Ik ben verheugd om Dirk Van den Bosch te verwelkomen,” zegt Harrison, afkomstig uit Zuid-Afrika. “Zijn ‘Antwerps’ zal in elk geval beter zijn dan dat van mij.”

Door cm

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd