Het dossier bouwde verder op het onderzoek na de aanval op een bus met Beerschotfans in 2017 in Mortsel. rr

Vierentwintig hooligans verwezen naar correctionele rechtbank voor georganiseerde vechtpartijen

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag 24 hooligans van voetbalclub Beerschot naar de correctionele rechtbank verwezen in een dossier van ‘free fights’. Dat zijn georganiseerde vechtpartijen tussen hooligans van voetbalclubs.

“Dit dossier bouwde verder op wat in het onderzoek naar de raid op een bus met Beerschotfans in de zomer van 2017 in Mortsel aan het licht was gekomen”, zegt het parket. Uit het onderzoek van berichten, foto’s en filmpjes van in beslag genomen gsm’s bleek dat de harde supporterskern van voetbalclub Beerschot in het geheim illegale gewelddadige bijeenkomsten organiseerde met rivaliserende supportersploegen.

“Die gevechten vinden plaats op afgelegen plaatsen, maar wel op de openbare weg. Dat de deelnemers toestemming zouden hebben gegeven, rechtvaardigt de feiten niet. Het is de taak van het openbaar ministerie om een duidelijk signaal te geven dat deze illegale gevechten niet thuishoren in onze maatschappij”, stelt het Antwerps parket.

De beklaagden zijn tussen 21 en 51 jaar. De feiten zijn gekwalificeerd als verboden wapenbezit, aanstoker zijn of lid zijn van een vereniging en opzettelijke slagen en verwondingen. Eerder werd een soortgelijk dossier, maar dan met de supporterskern van Antwerp, al verwezen. Het dossier met 66 beklaagden wordt op 22 september ingeleid.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd