Beerschot-icoon Tom Pietermaat tekent bij tot 2023

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Tom Pietermaat heeft zijn contract bij Beerchot opengebroken tot 2023, met nog een extra optie tot 2024. De 27-jarige verdedigende middenvelder is de langst dienende speler van de club.

Pietermaat sloot in 2014 aan bij Beerschot Wilrijk, toen nog in vierde klasse. Hij won drie titels op rij en beukte zo samen met de club de poort naar het profvoetbal open. In het eerste seizoen in 1B brak Pietermaat zijn enkel in een competitiewedstrijd tegen OH Leuven. Hij miste daardoor de promotiefinales tegen Cercle Brugge.

Ook het hele seizoen 2018-2019 moest hij door complicaties aan de enkel aan zijn neus laten voorbijgaan. Dit seizoen keerde hij na een lange revalidatie verbluffend sterk terug en was hij een van de bezielers in de wederopstanding van de club in de tweede periode. Hij speelde begin maart voor het eerst een promotiefinale en staat met Beerschot opnieuw op 90 minuten van 1A. Het vorige contract van Pietermaat zou medio 2021 aflopen.

Het clubicoon heeft al meermaals laten verstaan dat hij voor altijd bij Beerschot wil blijven en voegde maandag alvast (een beetje) de daad bij het woord. Pietermaat ligt nu tot 2023 onder contract op het Kiel en heeft een optie genomen om dat contract met nog een extra seizoen te verlengen.

Door kofr
Voor jou geselecteerd