Wim De Decker gaat aan de slag bij AA Gent

Verrassende wending in het verhaal Wim De Decker. Kort nadat bekend raakte dat de ex-assistent van Laszlo Bölöni bij Antwerp geen toekomst meer had en vertrok, gaat hij aan de slag bij AA Gent. Hij gaat er de technische staf versterken als assistent van Jess Thorup.

PeGo

Met de stap naar AA Gent kiest De Decker resoluut voor een ambitieuze eersteklasser die het afgelopen seizoen net iets beter deed dan zijn ex-club Antwerp, door als tweede te eindigen achter Club Brugge. Gent speelt volgend seizoen ook de voorrondes van de Champions League.

Het kon amper symbolischer: terwijl zijn vorige werkgever Antwerp FC op de Bosuil zijn nieuwe coach Ivan Leko voorstelde, werd 60 km verderop en vrijwel op hetzelfde moment Wim De Decker verwelkomd door KAA Gent. Nota bene in de Ghelamco Arena waar ook Paul Gheysens zijn kantoren heeft.

Voor De Decker is het ook een beetje ‘terug van lang weggeweest’. In het begin van zijn professionele voetbalcarrière, die hij startte bij SK Beveren, speelde hij ook één seizoen voor AA Gent, in 2002-2003, onder coach Jan Olde Riekerink, en toen nog als rechtsachter. Hij bleef er slechts één seizoen, waarna hij overstapte naar Germinal Beerschot.

LEES OOK. Wim De Decker neemt afscheid van Antwerp FC

Volg het nieuws over overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Meer sportnieuws