Alweer incident in nieuwe Operatunnel: bestelwagen rijdt zich vast tegen hoogtebeperking

Antwerpen -

De nieuwe Jeanne Brabantstunnel, die onder het Operaplein van noord naar zuid loopt, is woensdag enige tijd afgesloten door een incident. Een bestelwagen reed er tegen de hoogtebeperking, die hersteld moest worden. Het is het tweede incident op een week tijd.

Het incident gebeurde iets voor 10 uur aan de ingang van de Jeanne Brabantstunnel. “Een camionette reed er aan de ingang van de tunnel tegen de hoogtebeperking. De brandweer komt ter plaatse om herstellingswerken uit te voeren”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De chauffeur kon zich uit de hachelijke situatie redden door achteruit te rijden.

De slagboom van de Jeanne Brabantstunnel ging dicht om de brandweer de nodige tijd en ruimte te geven om de herstellingswerken uit te voeren. Verkeer moest er bovengronds omrijden. Iets na 12 uur ging de tunnel weer open.

Vrachtverkeer en voertuigen hoger dan 2,90 meter kunnen niet door de tunnels. Die moeten lokaal bovengronds omrijden om hun bestemming te bereiken. Vorige week woensdag moest ook de Jos Brabantstunnel op de dag van de plechtige opening al afgesloten worden. Toen reed een voertuig rond 8.50 uur tegen een sproeisysteem dat daardoor beschadigd raakte.

De Jos en Jeanne Brabantstunnel zijn elk 550 meter lang, waarvan 220 meter echt overdekt. Er geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.

Door jtp

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd