Alle speeltuinen in Antwerpen gaan woensdag open: tot 12 jaar en tot 20 kinderen

/ Antwerpen -

Alle speelpleinen en -tuinen in Antwerpen gaan woensdag weer open. Dat is mogelijk dankzij een nieuw ministerieel besluit. Er zijn wel beperkingen. De kinderen mogen niet ouder dan 12 jaar zijn en er mogen in de speeltuinen in de parken maximum twintig kinderen spelen.

De stad opent al haar speeltuinen, die aan het begin van de coronacrisis werden afgesloten, opnieuw. Het gaat om 230 speeltuinen, klein en groot, in parken en op pleinen of pleintjes, verspreid over alle districten. De afspanningen die er nu nog hangen worden vanaf woensdag verwijderd. De stad denkt alle speeltuinen weer open te hebben tegen het komende weekend. Ook de speeltuinen in de provinciale domeinen, zoals het Rivierenhof, worden weer in gebruik genomen.

Wel gelden daarbij uiteraard een aantal regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zijn enkel kinderen jonger dan dertien jaar toegelaten en wordt aan volwassenen gevraagd om de regels van social distancing te respecteren. De stad vraagt ook met aandrang om de speeltijd te beperken en rechtsomkeer te maken als het bij aankomst te druk blijkt te zijn in de speeltuin. Voor de grotere speeltuinen in de parken mogen er niet meer dan twintig kinderen spelen.

Samenscholingsverbod?

In hoeverre is er dan nog een samenscholingsverbod in Antwerpen? “Die is er nog steeds en we zullen in de geest van dit verbod controleren”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). “We gaan duidelijk communiceren. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat beide ouders en de grootouders daar ook allemaal aanwezig zijn.”

Een goeie week geleden besliste de stedelijke veiligheidscel al om enkele kleine buurtspeeltuinen te openen. Er was toen wel wat kritiek over de keuze van welke speelpleinen weer open gingen en welke niet. Bovendien bleken enkele speelpleinen te zijn geopend, die eigenlijk nog gesloten hadden moeten blijven. Het gevolg was dat aan het Krugerplein in Borgerhout al snel een tachtigtal mensen zaten, wat niet de bedoeling was.

LEES OOK. Speeltuintjes gaan open… en weer dicht: versoepelde (Antwerpse) maatregelen te onduidelijk voor politie

Door joro, svw
Voor jou geselecteerd