Kleutertje besmet in Kapelse school: kleuterschool opent niet op 2 juni

Kapellen / Putte-Kapellen -

In kleuterschool Irishof Kapellen van de GO! Campus is een jongen besmet met COVID-19. Iedereen die langer dan een kwartier met de jongen in contact is geweest, werd in quarantaine geplaatst.

De jongen ging naar de opvang van de kleuterschool. “De besmetting werd eerder bij toeval vastgesteld. Hij diende een ingreep te ondergaan en daarbij kwam de besmetting aan het licht. Hij toonde geen duidelijke symptomen van het virus”, zegt communicatieverantwoordelijke van GO! Scholengroep Antwerpen Joke Temmerman.

“We hebben meteen het CLB en alle ouders op de hoogte gebracht. De contacttracing werd meteen ingeschakeld. Het is een hele ketting die in gang wordt gezet”, zegt Temmerman.

Kleutertje besmet in Kapelse school: kleuterschool opent niet op 2 juni
Foto: koen fasseur

De leerlingen en de juffen van de kleuterschool gaan in quarantaine tot 8 juni. Intussen is ook beslist dat de kleuterschool niet zal openen op 2 juni. Die datum zouden de kleuterscholen de deuren mogen openen van minister Ben Weyts, maar in het Irishof is dat dus nog niet het geval.

“Wij vinden dit zeer erg, zeker omdat iedereen er sterk naar uitkijkt om de kleuters terug te zien. Nu alle kleuterleiders in quarantaine gaan, is het natuurlijk zeer moeilijk om de school alsnog te openen op 2 juni. Maar we doen er alles aan om een alternatief te vinden. Hoe, dat wordt nog onderzocht. Misschien kunnen leerkrachten uit de scholengroep een oplossing bieden. We zouden het bijzonder jammer vinden. We zijn er zeker van dat de kleuters ook dolgraag terugkomen”, voegt Joke Temmerman er nog aan toe.

De lagere school blijft gewoon open. Er is geen reden om daar iets te ondernemen. Basisschool Irishof is een onderdeel van de campus waar zich ook het secundair onderwijs en een internaat bevinden.

Door Jan Brys
Voor jou geselecteerd