Opmerkelijke beelden: containerschip lijkt strand van Vlissingen op te varen

Het moet een vreemde ervaring zijn geweest voor de badgasten in Vlissingen. Donderdagavond rond 18 uur voer het Portugese containerschip Valdivia wel heel dicht langs de kust.

cm

Even leek het schip recht op het strand af te komen, maar het maakte nog een scherpe bocht en kon probleemloos verder varen, op weg vanuit Antwerpen naar de Finse hoofdstad Helsinki.

Volgens het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust was er een Vlaamse loods aan boord, al is het niet zeker of er een fout is gebeurd. “Het was een indrukwekkend manoeuvre. De feiten worden nu onderzocht door de Commissie Nautische Veiligheid Scheldemonden”, zegt woordvoerster An Truyts.

Nederlandse collega’s van de Rijkswaterstaat spreken over een stevige ebstroom. Daardoor zou het schip buiten de boeienlijn hebben gevaren.

Afgelopen zomer vond een soortgelijk incident plaats. De Bonny River, van de Zwijndrechtse baggeraar Deme, voer toen ook vlakbij en veroorzaakte een twee meter hoge vloedgolf. Zoerselnaar Tom Knaepkens trok toen snel een kleuter uit het water.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws