Populaire pastoor Flor Stes (78) overleden

Foto: jaa

Schoten -

Flor Stes is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. De geliefde pastoor van de Schotense Sint-Cordulaparochie was net 78 jaar geworden.

Stes overleed in revalidatiecentrum De Dennen in Malle, waar hij verbleef sinds zijn hersenbloeding van begin februari. Dat hij niet meer terug zou keren naar de pastorij van de Sint-Cordulaparochie en daar evenmin zijn taken als priester opnieuw zou kunnen opnemen, was al enige tijd duidelijk. De hoop bestond wel dat de pastoor binnenkort zou kunnen verhuizen naar woonzorgcentrum Sint-Lodewijk in ’s-Gravenwezel, waar hij graag zijn laatste levensjaren had doorgebracht.

De Schotense gemeenschap verkeert in rouw want de immer vrolijke Flor Stes was niet alleen in katholieke kringen erg geliefd. Dat was vorig jaar nog gebleken toen hij in en rond de Sint-Cordulakerk uitgebreid gevierd werd voor zijn dubbele jubileum: vijftig jaar priesterschap, waarvan veertig jaar in de Sint-Cordulaparochie. Stes onderhield met Jan en alleman goed contacten. Hij was vaak onderweg met de fiets en groette dan iedereen die hij tegenkwam.

De uitvaart vat Flor Stes zal omwille van de corona-veiligheidsmaatregelen in intieme kring plaatsvinden.

LEES OOK:

Schotense pastoor Flor Stes (77) moet definitief stoppen na hersenbloeding: “Tijdperk zit erop”

Jongeren brengen opvallende hulde aan ‘de laatste pastoor’: “Hij is onze beschermengel”

Populaire pastoor Flor Stes (78) overleden
Foto: jaa
Door JAA

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd