Guerilla-actie op de Turnhoutsebaan: Wie schilderde er een fietspad?

Wie vandaag over de Turnhoutsebaan reed, merkte het misschien op: onbekenden brachten met afwasbare krijtverf een fietspad aan op het stukje Turnhoutsebaan tussen de Van Geertstraat en de Kroonstraat. Burgerinitiatief ‘Pak ‘m aan, de Turnhoutsebaan’ laat weten niet verantwoordelijk te zijn voor de Guerilla-ingreep.

evw

Fietsers die donderdag over de Turnhoutsebaan reden, keken waarschijnlijk raar op toen ze op een gedeelte van de baan plotseling een onderbroken stippellijn zagen met ertussen het icoon van een fietser. Het lijkt om een echt fietspad te gaan, maar dat is dus niet het geval. Het kabinet van Mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) laat namelijk weten niet verantwoordelijk te zijn voor het aanbrengen van een fietspad. “We hebben er kennis van genomen”, klinkt het in een korte reactie.

Kans is dus groot dat het gaat om een actie van buurtbewoners. Want al langer klinkt een luide roep om de Turnhoutsebaan veiliger te maken voor de zwakke weggebruiker. Een paar weken geleden nog kwam burgerinitiatief ‘Pak ‘m aan, de Turnhoutsebaan’ met een voorstel naar buiten om de Turnhoutsebaan tijdelijk her in te richten en coronaproof te maken. Het initiatief tekende zelfs een heel plan uit waarbij voetgangers en fietsers aanzienlijk meer plaats zouden krijgen op de straat. Toch laat ‘Pak ‘m aan, de Turnhoustebaan’ weten niets te maken hebben met de Guerilla-ingreep. “We zijn hiervan op de hoogte, en staan volledig achter de actie, maar zelf zitten we er voor niets tussen”, laat Kevin Buytaert weten.

LEES OOK. Meer ruimte en minder auto’s in Antwerpen tijdens coronacrisis? Schepen Koen Kennis reageert heel voorzichtig

Afgelopen week voerden buurtbewoners nog een ludieke actie uit op de Turnhoutsebaan om aan te kaarten dat het voor voetgangers moeilijk is om anderhalve meter afstand van elkaar te houden:

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws