Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

COLUMN. Dagelijks brood

COLUMN. Dagelijks brood

Guy Delforge Foto: RR

Breendonk / Liezele / Puurs-Sint-Amands / Ruisbroek -

Ik ben niet de enige die door corona beginnen te bakken is. Dat zie je duidelijk in de Colruyt en andere Aldi’s waar de bloem op rantsoen staat. Ik kom uit een geslacht van bakkers, een generatie of zeven bakte een Delforge-brood voor Sint-Amandsenaren. Ik prijs me gelukkig dat ik heel hard weggelopen ben van het veel te harde werk in een bakkerij. In plaats van dagelijks brood geef ik mensen een dagelijks verhaal, dat is ook al iets.

De voorbije jaren probeerde ik een keer of vijf – of twintig, ik wil het kwijt zijn – zelf zuurdesembrood te bakken. Ik zal er verder niets over vertellen. Goed brood, een mens zou er kilometers voor ...

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd