Politie legt muzikaal eerbetoon voor zorghelden het zwijgen op wegens te succesvol

Jammer maar helaas: op politiebevel mogen de muzikale eerbetonen voor de zorghelden om 20u in de Korenbloemstraat in Massenhoven niet meer doorgaan omdat er te veel volk naar komt luisteren. Er mag wel opgetreden worden, maar de luisteraars riskeren een boete, liet de korpschef aan de initiatiefnemers weten. Er is nog steeds een samenscholingsverbod.

kma

LEES OOK. 10-jarige Roos pakt elke maandagavond straat in met ‘Verdronken vlinder’ op cello

De voorbije weken speelden Jan De Wit, Witse Van de Velde en Roos Marnef en Peter Spiessens ontroerende muziekstukken ter hoogte van de Korenbloemstraat 39. Maandag werd nog een speciale coronaversie van De Lichtjes van de Schelde gebracht. Er stond een twintigtal toehoorders, maar de verschillende bubbels hielden zeker twee meter afstand tussen elkaar. Sommige buren reageren ontgoocheld en verwijzen naar het jaagpad van het Albertkanaal waar het veel drukker is.

LEES OOK. De Lichtjes van de Schelde in coronaversie

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) vraagt begrip voor het politieoptreden. “Uiteindelijk moeten zij toezien dat de coronamaatregelen nageleefd worden. We hebben het tot op heden voortreffelijk gedaan, we willen niet meer terug naar erger, dus ja.... spijtig voor het nobele en goedbedoeld initiatief, maar ik vind het verbod door de politie ook wel logisch”, reageert hij op de teleurgestelde reacties op sociale media.

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws