Gazet van Antwerpen en RTV annuleren Verklapt 2020

Thomas Smith was vorig jaar te gast op Verklapt in Retie. Foto: BERT DE DEKEN

Er komt dit jaar geen zomereditie van Verklapt. Gazet van Antwerpen en RTV hadden u graag voor het zesde jaar op rij verwend met een reeks zomeravondvertellingen, maar het coronavirus heeft daar een stokje voor gestoken.

Verklapt groeide de voorbije jaren uit tot een vaste waarde in de Kempen en regio Mechelen. De editie 2019 lokte zelfs meer dan 22.000 bezoekers.

De zomervertellingen draaien rond samen lachen en genieten, op een mooie locatie in onze regio. In deze coronatijden is de organisatie van zo’n evenement geen evidentie. Er is vandaag onvoldoende duidelijkheid over evenementen voor de zomer en over de voorwaarden en maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad daarvoor wil opleggen.

Wanneer we rekening houden met social distancing, zouden we in een noodscenario 200 personen per avond kunnen toelaten, maar we zouden dan heel veel mensen moeten teleurstellen. En dat gezellig samenzijn is net de essentie van Verklapt.

Gazet van Antwerpen en RTV hebben daarom beslist om de zomereditie 2020 van Verklapt te annuleren. We maken er in 2021 een extra sterke editie van. Beloofd!

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd