Politie plukt acht opgefokte bromfietsen uit het verkeer

Foto: Politie Mechelen-Willebroek

Mechelen / Willebroek -

De lokale politie heeft tijdens een actie acht opgefokte bromfietsen uit het verkeer geplukt. Een tweewieler haalde een snelheid van 85 kilometer per uur terwijl die maximum 25 kilometer per uur mag rijden. Er werden ook drugs in beslag genomen.

De politie voerde de controles uit op diverse locaties in Mechelen en in Willebroek. In totaal werden acht bromfietsen in beslag genomen. Bij zeven bromfietsen, die maximum 25 kilometer per uur mogen rijden, werden snelheden gemeten van 50 en 103 kilometer per uur.

De politie zette ook nog een achtste bromfietser aan de kant, waarbij geen kenteken op zijn voertuig te zien was. De man was ook onder invloed van de drug THC. Ook zijn voertuig was opgedreven tot 85 kilometer per uur.

“Tijdens de actie maakte de jongeman zich al lopend uit de voeten. Na een korte achtervolging slaagden onze collega’s erin de man te vatten. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het commissariaat. Hij had drugs en een alarmpistool op zak. Dat werd allemaal in beslag genomen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Rijden in verboden richting

Er werden verder ook processen-verbaal opgemaakt voor het rijden in een verboden richting en het negeren van het rode verkeerslicht. Een bromfiets werd in beslag genomen omdat het niet verzekerd was en waaraan een ongeldig kenteken bevestigd was. Drie bestuurders reden zonder een rijbewijs.

De opgefokte bromfietsen dienen allemaal technisch door de eigenaars in orde gebracht vooraleer ze, na een nieuwe politiecontrole, weer in het verkeer mogen.

Door ldn

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd