Archiefbeeld. © rr

Man rijdt rond met vals rijbewijs: bestelwagen geïmmobiliseerd

Tijdens toezicht in het verkeer heeft de Antwerpse politie afgelopen weekend verscheidene overtredingen vastgesteld. Zo werd een bestuurder betrapt die rondreed met een vals rijbewijs.

De man werd zaterdag tegengehouden in de Lange Stuivenbergstraat. Volgens de politie was het duidelijk dat het Kameroense rijbewijs vervalst was. Het rijbewijs werd afgenomen en de politie immobiliseerde de bestelwagen. Op de Noordersingel werd ook een auto in beslag genomen die niet verzekerd was.

Zondag riep een politieman die zijn dienst net beëindigd had de hulp van zijn collega's in. “Hij meldde dat de bestuurder van een auto gevaarlijk rijgedrag vertoonde”, aldus de Antwerpse politie. De verkeerspolitie kon de wagen stoppen en de inzittenden controleren.

“De bestuurder van de auto reed met een voorlopig rijbewijs en mocht dus geen passagiers vervoeren. De man legde een positieve speekseltest af”, klinkt het. De politie heeft het voorlopig rijbewijs voor 15 dagen ingehouden.

Op aangeven van het ANPR-systeem kon de politie ook verschillende buitenlandse bestuurders doen stoppen om openstaande boetes te innen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd