De restauratie van de schilderijen in de Begijnhofkerk is opnieuw begonnen.

De restauratie van de schilderijen in de Begijnhofkerk is opnieuw begonnen. © Gil Plaquet

Restauratie Begijnhofkerk opnieuw in beperkte mate opgestart

De restauratie van het interieur van de Mechelse Begijnhofkerk is opnieuw in beperkte mate opgestart. Voor de Oude Stadsfeestzaal, waar een nieuwe bioscoop moet komen, lukt dat nog niet.

svh

De stad moedigt aannemers aan om hun werven zo veel mogelijk te hervatten. Op voorwaarde dat ze de coronamaatregelen tenminste naleven. In de Begijnhofkerk, waar de restauratie van het prachtige interieur volop bezig was, gebeurt dat in beperkte mate. “Met inachtneming van alle regels en aanbevelingen. Hier is een beperkt aantal mensen aan het werk bij de restauratie van onder andere schilderijen”, zegt Koen Anciaux (Vld-Groen-m+), schepen van Monumenten en Gebouwen.

Voor de werf van de Oude Stadsfeestzaal in de Frederik de Merodestraat is een heropstart nog niet mogelijk. “Gezien de aard van de geplande werkzaamheden lukt het niet om de regels van sociale afstand te respecteren. Dat kan pas als de regels worden versoepeld”, legt Anciaux uit. Ook de activiteiten voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Roosendaelveld vatten maandag opnieuw aan. “Voldoen aan de maatregelen is een hele uitdaging, maar dat is grondig voorbereid”, klinkt het.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws