Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Kiosk krijgt nieuw uitzicht na grondige restauratie: “Dit krijgen we niet vaak te zien”

Kiosk krijgt nieuw uitzicht na grondige restauratie: “Dit krijgen we niet vaak te zien”

Het bouwwerk is helemaal ingepakt. Foto: Joren De Weerdt

Berlaar -

Een gespecialiseerd team is volop bezig met de restauratie van de historische kiosk op het Berlaarse marktplein. De werken zullen ongeveer nog een maand duren. Nadien zal het monument weer schitteren, zelfs in de oorspronkelijke kleur.

De bekende kiosk dateert van 1934. Het achthoekige paviljoen werd indertijd gebouwd zodat muziekensembles erbuiten konden musiceren. De akoestiek was er goed en de muzikanten waren zeker dat ze droog ...

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd