4 Roemenen stelen portefeuilles en plunderen rekeningen in warenhuizen

In totaal werd er ruim 2.000 euro cash gestolen en kon er nog eens 4.400 euro van bankrekeningen worden gehaald. Foto: Photo News

Mechelen / Willebroek -

Vier Roemenen hangt een celstraf van een tot vijf jaar boven het hoofd voor een reeks diefstallen van portefeuilles in warenhuizen. Niet alleen het geld werd eruit geroofd, met de bankkaart konden ze ook enkele malen geld van de rekeningen halen.

De Roemenen liepen in het najaar van 2019 tegen de lamp toen ze in een warenhuis in Mechelen toesloegen. Omdat de Citroën C8 van de daders in het verleden al bij diefstallen was opgemerkt, stond die bij de politie geregistreerd en had een ANPR-camera een alarmsignaal uitgezonden toen de auto passeerde. “Toen de wagen even later de parking van het warenhuis verliet, zette de politie hem iets verderop aan de kant. In het voertuig werd een portefeuille aangetroffen van een persoon die op dat ogenblik nog niet wist dat haar portefeuille was gestolen. De vrouw was zelfs nog aan het winkelen”, zei openbaar aanklager Peter Peereboom.

15 diefstallen

Uit het onderzoek bleek dat de vier Roemenen konden gelinkt worden aan minstens 15 effectieve diefstallen. Feiten die bijna allemaal gebeurden in winkels van Lidl en Aldi, waaronder die in Mechelen en Willebroek. “In totaal werd er ruim 2.000 euro cash gestolen en kon er nog eens 4.400 euro van bankrekeningen worden gehaald. Dat gebeurde omdat sommige oudere slachtoffers de code van hun bankkaart in hun portefeuille bewaarden.”

De drie gaven hun betrokkenheid bij de meeste feiten toe. Het vonnis wordt op 23 april verwacht.

Door tdk

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd