Willebroek zet met creatieve wedstrijd de bloemetjes buiten

Willebroek zet dit jaar ‘de bloemetjes buiten’. Foto: RR

Willebroek -

De gemeente Willebroek begint dit jaar met het laagdrempelige project ‘Willebroek zet de bloemetjes buiten’. De bedoeling is om via een wedstrijd iedereen aan het werk te krijgen om zijn of haar voortuin en gevel letterlijk op te fleuren.

“Uit de evaluatie van het vorige project ‘vergroen je voortuin’ is gebleken dat het project te hoogdrempelig was”, legt schepen van Evenementen Maaike Bradt (CD&V) uit. Met ‘Willebroek zet de bloemetjes buiten’ gaat het om een jaarlijkse wedstrijd waarbij bewoners worden gemotiveerd hun (voor)tuin creatief mooi te maken. U kunt tot 31 mei laten weten of u deelneemt. Een jury komt tweemaal, tussen juni en september, de voortuinen bezoeken en beoordelen op onder meer het algemene beeld, de plant- en materiaalkeuze, de schikking en de kleur.

De officiële prijsuitreiking vindt plaats in het najaar. Alle deelnemers krijgen een attentie en de top drie krijgt wat speciaals. Om objectief te vergelijken is een achttal categorieën voorzien. Zo gaat het om tuin- en gevelbeplanting bij woningen gelegen in open bebouwing, halfopen bebouwing en/of rijwoningen met voortuin. Verder zijn er ook de categorie gevelversiering, handelsgroen, kmo of industriebedrijf, boerderijbeplanting tot de categorie merkwaardige initiatieven waar het bijvoorbeeld gaat om kapelletjes en groepsinitiatieven.

Door jb

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd