Containerparken vanaf dinsdag opnieuw open: “Weeg af of uw bezoek het risico op besmetting waard is”

De elf recyclageparken van Ivarem gaan volgende week opnieuw open. Foto: clh

Lier / Duffel / Putte / Berlaar / Mechelen / Bonheiden / Willebroek / Sint-Katelijne-Waver / Puurs-Sint-Amands / Bornem -

De elf recyclageparken van Ivarem in het arrondissement Mechelen zijn vanaf dinsdag 7 april opnieuw open. Elke gezin mag wel maar een keer per week langskomen en alleen als het echt nodig is. Er wordt gevraagd om bij voorkeur maximaal drie soorten afval af te leveren. U kunt er ook niet alles kwijt.

“In de eerste plaats vragen we om niet naar het recyclagepark te komen als het niet hoeft. Weeg voor jezelf goed af of het wegbrengen van afval het risico op besmetting waard is en of je dit zelf als een essentiële verplaatsing ziet”, zegt Koen Anciaux, voorzitter van Ivarem.

De afvalintercommunale laat op haar containerparken maar een klein aantal bezoekers tegelijk toe. Daardoor moeten burgers rekeninghouden met een lange wachtrij aan de ingang. “We vragen dat iedereen tijdens het aanschuiven in de wagen blijft zitten en zeker niet uitstapt om een praatje te slaan. Fietsers en voetgangers krijgen geen voorrang maar schuiven mee aan tussen de wagens”, klinkt het.

Wat laat u thuis?

PMD, papier en karton en roze zaken brengt u liefst niet mee, omdat die aan huis worden opgehaald. Breng enkel iemand mee indien het nodig is om het afval te dragen. Door de verstrengde maatregelen kunnen parkwachters ook geen handje toesteken. Asbestcement, textiel of herbruikbare goederen worden tijdelijk niet aanvaard. “Het beschermend materiaal voor asbestcement schonken we aan het AZ Sint-Maarten, waar het dringend nodig was”, legt Anciaux uit.

Ivarem vraagt om de richtlijnen goed op te volgen. Sta bijvoorbeeld niet met andere bezoekers aan dezelfde container, maar wacht tot de container van uw keuze vrij is. Bij problemen of conflicten wordt streng opgetreden en wordt de tussenkomst van de politie gevraagd. “Wij hopen dat dit niet nodig zal zijn. Wij rekenen op het verantwoordelijkheidsgevoel, het respect en de solidariteit van iedereen. Veiligheid en gezondheid primeren”, stelt Koen Anciaux.

Voor meer informatie kunnen inwoners bellen naar de gratis infolijn: 0800.90.441.

www.ivarem.be/corona

Door Sven Van Haezendonck

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd