Minister Maggie De Block en professor Herman Goossens oneens over thuisquarantaine

Bron © BELGA

Wanneer iemand met het nieuwe coronavirus besmet is geraakt, heeft het weinig zin dat hij zich in huis afzondert van zijn eigen partner. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zondag aangegeven in ‘De zevende dag’. Professor microbiologie Herman Goossens is het daar echter niet mee eens.

De Block werd gevraagd naar de manier waarop thuisquarantaine moet worden geïnterpreteerd. Wie besmet is met het coronavirus moet zich in afzondering plaatsen, maar de vraag stelt zich hoe het dan zit met de huisgenoten van die patiënt.

“Als een koppel al 40 jaar samen slaapt, heeft het geen zin om bij een besmetting apart te gaan liggen”, aldus minister De Block. “Eén in de kelder, één op zolder, dat heeft geen zin.” Contact met mensen van buiten het gezin is echter uit den boze, aldus de minister. “Te allen tijde afstand houden, dat is de gouden regel.”

Met de uitleg van De Block is Herman Goossens het “niet helemaal eens”. De professor microbiologie (UAntwerpen), eveneens te gast in ‘De zevende dag’, verwees naar China, waar koppels bij wie een van de partners met het nieuwe coronavirus besmet blijkt, strikt gescheiden worden.

De professor wees er ook op dat het virus bijzonder besmettelijk is, iets waar vele specialisten zich in het begin op verkeken hebben.

Voor jou geselecteerd