Duidelijkheid voor 2021? “IOC en Japan hebben nieuwe datum voor Olympische Spelen geprikt”

Bron © De Telegraaf

Foto: AP

Het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatoren hebben nagenoeg overeenstemming bereikt over een nieuwe datum voor de Olympisch Spelen. Dat melden verschillende Japanse media, waaronder staatszender NHK.

Waarschijnlijk wordt de openingsceremonie volgend jaar uitgeschreven voor 23 juli en eindigt het grootste sportevenement op 8 augustus 2021.

De Olympische Spelen werden vorige week uitgesteld wegens de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Yasutoshi Nishimura, de Japanse minister van economische zaken, kondigde zondag forse steunmaatregelen aan. Japan had al ruim 10 miljard euro in ‘Tokio 2020’ geïnvesteerd.

Duidelijkheid voor 2021? “IOC en Japan hebben nieuwe datum voor Olympische Spelen geprikt”
Foto: REUTERS

Botsingen

Coördinator John Coates van het IOC liet toen ook al doorschemeren dat de uitgestelde Spelen volgend jaar waarschijnlijk tussen half juli en eind augustus worden afgewerkt. Die planning valt tussen de tennistoernooien van Wimbledon en de US Open.

Als de nieuwe data kloppen dan gaan de Spelen volgend jaar wel botsen met de Tour de France (2 - 25 juli), het WK zwemmen (16 juli - 1 augustus) en WK atletiek (6 - 15 augustus). Atletiekbaas Sebastian Coe heeft al gezegd dat zijn WK een jaar kan worden uitgesteld naar de zomer van 2022.

Door Vincent Van Genechten
Voor jou geselecteerd