Werken aan N111 stilgelegd, verkeer kan gewoon door centrum Stabroek

Het Laageind tijdens de werkzaamheden in november 2019. Foto: Erik Vandewalle

Stabroek -

Het coronavirus legt nu ook de wegwerkzaamheden in het centrum van Stabroek lam. De nutsmaatschappijen die aan het werk waren, stopten hun activiteiten voor onbepaalde duur.

De aannemer heeft de werfzone opgeruimd. De sleuven werden gedicht of lokaal van een bruggetje voorzien en de werfsignalisatie werd aan de kant gezet. Er is nergens hinder voor de weggebruiker. De nutsmaatschappijen kunnen op dit moment niet inschatten welke impact de stopzetting op hun verdere werkplanning heeft.

Hoofdaannemer Besix Infra, aangesteld door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), hoopt nog steeds op maandag 20 april te kunnen starten met de effectieve vernieuwing van de as Dorpsstraat-Laageind. Hij voert al voorbereidingen uit zonder invloed op het verkeer. De geplande infomarkt georganiseerd door AWV, Aquafin en de gemeente Stabroek wordt verschoven naar later.

Klik hier voor de omleiding in hoge resolutie

Ondertussen maakt AWV ook bekend hoe het doorgaand verkeer tijdens de duur van de werken zal verlopen. Het autoverkeer kan dan slechts in één richting rijden, van de A12 naar Putte. In de andere richting volgt het verkeer een omleiding via Oud Broek. Op deze omleidingsroute is vrachtverkeer van meer dan 3,5 ton niet toegelaten. Vrachtverkeer rijdt via Kapellen of over Nederland als dat al toegelaten is. Op de snelwegen komt er signalisatie.

Voor jou geselecteerd