Ivo Van Itterbeeck aan zijn hotel 3 Paardekens. © Sven Van Haezendonck

Ondernemer stelt hotel gratis open voor zorgverleners ziekenhuizen

Horecaondernemer Ivo Van Itterbeeck stelt zijn hotel 3 Paardekens in het centrum van Mechelen gratis open voor zorgverleners van het Mechelse AZ Sint-Maarten en het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. “In deze coronacrisis willen wij ons steentje bijdragen”, zegt hij.

Sven Van Haezendonck

Alle horecazaken van Group Daedalus en ook twee van de drie hotels zijn momenteel gesloten. “Hotels mogen openblijven, maar er zijn nauwelijks nog klanten. Buitenlandse bezoekers blijven weg en ook het toerisme is compleet stilgevallen”, vertelt Van Itterbeeck. Een van de gesloten hotels, 3 Paardekens in de Begijnenstraat, stelt hij nu gratis ter beschikking van twee ziekenhuizen in de Mechelse regio.

“Artsen en verpleegkundigen kloppen tijdens deze crisis lange dagen. Als ze het na een zware shift niet meer zien zitten om nog naar huis te rijden, kunnen ze bij ons gratis terecht. Zeker voor mensen die de volgende dag misschien opnieuw van dienst zijn en van iets verder komen, is dat misschien interessant”, legt de ondernemer uit.

Beide ziekenhuizen hebben zelf ook kamers waar personeel kan overnachten. “Toch reageerden ze enthousiast op ons aanbod. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de crisis zal evolueren en de kamers komen misschien nog van pas”, zegt Ivo Van Itterbeeck.

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws