© Isopix

ROYALS. Nederlandse koninklijke familie in quarantaine, prinses Elisabeth weer thuis

Ook de Europese koningshuizen worden getroffen door het coronavirus. Zo is het voltallige gezin van de Nederlandse koning Willem-Alexander in quarantaine na hun skireis in Oostenrijk. De Noorse koninklijke familie koos voor dezelfde weg. Ondertussen is ook kroonprinses Elisabeth veilig weer thuis uit Wales.

flb, vwh

Het coronavirus ontziet niemand en dus ging ook de Nederlandse koninklijke familie in quarantaine. Dat deden Willem-Alexander, Máxima en dochters Amalia, Alexia en Ariane uit voorzorg nadat ze begin maart op skivakantie waren geweest in het Oostenrijkse Lech. Om het Nederlandse volk duidelijk te maken dat ze voor de rest in een uitstekende gezondheid verkeren, deelden ze een filmpje van hoe ze dinsdagavond mee applaudiseerden voor het ziekenhuispersoneel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Prinses Elisabeth, de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, komt terug naar huis. Het Atlantic College in Wales, waar de achttienjarige kroonprinses momenteel een opleiding volgt, heeft buitenlandse studenten gevraagd terug naar hun thuisland te keren in verband met de coronapandemie.

Vorige week leek het er nog op dat Elisabeth niet zou terugkeren naar België. De school nam toen wel strenge maatregelen, zo werd vastgelegd dat leerlingen die naar huis zouden gaan niet meer konden terugkomen. Dat zou echter de tweedejaars in de problemen kunnen brengen, want zij moeten binnenkort eindexamen doen. Dat geldt ook voor Elisabeth. Het Atlantic College stelde de ouders dinsdag gerust dat “de kansen van de studenten niet in gevaar zijn”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hoewel Harry en Meghan tijdens hun laatste verplichtingen in Engeland als leden van de koninklijke familie hun zoontje Archie thuis lieten in Canada, zouden ze nu hebben toegezegd om koningin Elizabeth deze zomer met het voltallige gezin te bezoeken.

Volgens The Sunday Times was de Queen “erg verdrietig” over het feit dat Archie, die in mei zijn eerste verjaardag viert, in Canada achterbleef tijdens het laatste bezoek van Harry en Meghan. Dat zou het koppel hebben doen besluiten om in de zomer af te reizen naar het Schotse landgoed Balmoral, waar de koningin jaarlijks haar vakantie doorbrengt met andere familieleden.

LEES OOK. Prinses Beatrice blaast huwelijksreceptie af

© ISOPIX

Koningin Margrethe van Denemarken heeft als gevolg van de coronacrisis de feestelijkheden ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag moeten schrappen. Ze is ook vervroegd teruggekeerd van haar jaarlijkse wintervakantie in Noorwegen en blijft voorlopig thuis in Fredensborg Slot. Dat heeft het Deense hof bekendgemaakt. Op haar verjaardagsfeest, dat op 16 april zou plaatsvinden, werden onder meer haar petekind koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix verwacht.

Ondertussen maakte ook de Noorse koning Harald bekend dat zijn familie in quarantaine gaat en dat tot en met Pasen. “Ons land bevindt zich in een ernstige situatie die de burgers en de samenleving in zijn geheel treft. We moeten bijdragen wat we kunnen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, en ik wil vooral de gezondheidswerkers in het hele land bedanken die hun best doen om de situatie te verhelpen. We hopen allemaal dat de ontwikkelingen snel zullen keren”, sprak hij in een mededeling aan zijn volk.

LEES OOK. Prins Albert van Monaco heeft corona

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws