Wedstrijden Lierse K. minstens tot 31 maart afgelast

Foto: smb

Alle jeugd- en amateurwedstrijden en trainingen worden minstens tot 31 maart afgelast, van zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal. Dat betekent dat Lierse K. deze maand niet meer in actie komt: de partijen tegen Dessel (14 maart), Visé (22 maart) en Olympic Charleroi (28 maart) worden dus uitgesteld.

“We hebben veel begrip voor het feit dat de wedstrijden in eerste amateurs tot eind maart worden afgelast”, zegt Yorik Torreele, CEO van Lierse K. “Volksgezondheid is belangrijker dan voetbal. We zijn dan ook blij dat de voetbalbond nu meteen zo’n duidelijk standpunt inneemt. We kregen ook veel vragen vanuit de jeugd, van spelers en ouders. Nu is het meteen voor iedereen duidelijk: geen wedstrijden en geen trainingen voor jeugd- en amateurwedstrijden. Voor het overige wachten we nu de verdere instructies van de bond af, voor wat er na 31 maart moet gebeuren.”

Lierse K. verwachtte zaterdag al ruim 400 eters en na de recente opgang werden in totaal zeker 3.000 toeschouwers op het Lisp verwacht. “We hoopten er een feest van te maken, maar dat zal jammer genoeg niet lukken. Maar na deze crisis kunnen we opnieuw van voetbal de belangrijkste bijzaak maken. Bovendien steekt er dermate veel dynamiek in de groep dat ze de focus niet zullen lossen en de draad snel terug oppikken. Daar zijn we van overtuigd.”

Die spelersgroep heeft alvast tot maandag vrijaf gekregen. Dan zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden. “Alle jongens hebben een individueel programma meegekregen dat zal gevolgd worden. Het is uiteraard de bedoeling om de fysieke paraatheid op peil te houden. Alleen valt het moeilijk in te schatten wanneer er opnieuw gevoetbald kan worden.”

Door pego, kugu
Voor jou geselecteerd