© Patrick De Roo

Woonwagenpark Deurne: CD&V dient motie in om beslissing sluiting te herzien

De CD&V wil dat het Antwerpse stadsbestuur de beslissing herziet om het woonwagenpark van Deurne te sluiten. Er zijn meer doorslaggevende argumenten, zoals het recht op wonen en de grondwet, die het mogelijk moeten maken dat de 120 mensen kunnen blijven. Bovendien heeft de stad onlangs nog renovaties toegestaan.

ph

Nahima Lanjri, Caroline Bastiaens en Sam Voeten dienden een voorstel tot motie in bij schepen Fons Duchateau (N-VA). Dat wordt besproken op de raadszitting van 30 maart.

“Op 21 februari besliste het college om het woonwagenterrein van Deurne te sluiten, zonder overleg of oplossing voor de 120 personen, onder wie 25 schoolgaande kinderen. Ook het doortrekkersterrein aan de D’Herbouvillekaai sloot al zijn deuren in 2016. Toen met de uitdrukkelijke belofte om Deurne niet te viseren als volgende.”

De bewoners beroepen zich terecht op onze Grondwet en het Recht op Wonen, vinden de CD&V’ers: “Het college keurde in de periode tussen het voorontwerp voor renovatie en de beslissing tot sluiting bovendien nog verschillende omgevingsvergunningen goed. De bewoners zijn daar in sommige gevallen nog volop aan het bouwen. De stad begeeft zich hiermee op zeer glad ijs.” CD&V hoopt via de motie te bekomen dat de stad opnieuw in gesprek gaat met de bewoners, en de sluiting herziet. In plaats van de sluiting moet de renovatie van het terrein aan de Krijgsbaan op de agenda komen, vindt de fractie.

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Deurne in als startgemeente.

Nu in het nieuws