Lierse pakt 7 op 9 na derbyzege bij SK Heist

Allach maakte het openingsdoelpunt voor Lierse Kempenzonen Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse werkte zaterdagavond in de derby bij SK Heist noest verder aan zijn operatie redding. Goals van Ayyoub Allach voor de pauze en Simon Vermeiren na rust schonken de Pallieters een verdiende uitzege. Met de recente 7 op 9 kunnen de Lierenaars een veilige plaats stilaan ruiken.

Het waren voornamelijk de Pallieters die de derbykoorts voelden in Heist. Ondanks zijn recente 4 op 6 tegen FC Luik en Thes Sport had Lierse immers nog flink wat werk op de plank liggen in zijn race naar een veilige plaats. Bovendien konden de Lierenaars geen beroep doen op de deze week geblesseerd geraakte Emile Samyn en moest ook Jef Van der Veken nog geschorst toekijken.

Lierse ging vorig seizoen nog roemloos ten onder bij zijn kortste verplaatsing van het seizoen en wilde een herhaling van dat scenario duidelijk vermijden. Met het succesrecept van de jongste weken in het achterhoofd nam geel-zwart een snedige start. De eerste kans was nog wel voor Carrasco met een pegel over doel, maar de tegenprik van Lierse was scherper. Nog voor het kwartier frommelde Allach een in de zestienmeter gedropte bal tergend traag over de doellijn. Een treffer die geen schoonheidsprijs verdiende, maar de bezoekers wel op rozen zette. Boulaouali kwam zelfs slechts een voetlengte te kort om een tweede doelpunt te netten. Toch kwam Heist gaandeweg opzetten. Rausin moest de meubelen redden op een hard schot van Absisan en de thuisploeg claimde nadien ook nog tevergeefs een strafschop.

Na de pauze kende de partij meer evenwicht, maar waren spanning en strijd de hoofdingrediënten. Kansen vielen er niet of nauwelijks. Zo liet een voorbeeldig georganiseerd Lierse het initiatief aan Heist, maar dat kwam nauwelijks aan doelrijpe mogelijkheden. Enkel bij een kopbal van Bernardinho op voorzet van Bamona hielden de Lierenaars heel even de adem in. Maar een klein kwartier van het einde hadden de Lierenaars helemaal gewonnen spel, toen Vermeiren een voorzet van Janssen met een halve omhaal in de verste hoek devieerde.

SK Heist vond nadien de inspiratie niet om nog terug te slaan. En dus was een tweede zege op rij en een knappe 7 op 9 een feit voor Lierse, dat nu steeds meer nadrukkelijk met een veilige plaats komt te flirten.

SK HEIST: Van Aerschot, Wijns, Webers, Englebert, Van Hoorenbeeck, Regnier (83’ Vande Cauter), Janssens, Absisan (77’ Mateso), Bamona, Carrasco, Benhamou (41’ Bernardinho).

LIERSE K: Rausin, Delorge, Smolders, Santermans, Vinck, Nelissen, Sols, Janssen, Allach (92’ Maesen), Boulaouali (70’ Da Silva), Vermeiren.

DOELPUNTEN: 12’ Allach 0-1, 79’ Vermeiren 0-2.

GELE KAARTEN: 28’ Carrasco, 32’ Smolders, 55’ Regnier, 72’ Nelissen, 73’ Absisan.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Stove.

TOESCHOUWERS: 1.500.

Door Kurt Guldentops
Voor jou geselecteerd