Brussels Airlines schrapt 30 procent vluchtaanbod Noord-Italië

Foto: Photo News

Brussels Airlines zal de komende twee weken 30 procent van zijn vluchtaanbod naar Noord-Italië schrappen omdat de vraag sterk is gedaald door het coronavirus. Dat zegt de Belgische luchtvaartmaatschappij in een persbericht.

Brussels Airlines voelt een negatieve boekingstrend op bijna alle Europese markten, maar Noord-Italië is het meest getroffen. De maatschappij schrapt alvast de komende twee weken een deel van haar vluchten naar Milaan, Rome, Venetië en Bologna.

Passagiers van wie de vlucht werd geschrapt, worden momenteel op de hoogte gebracht en omgeboekt naar andere beschikbare vluchten. Wie niet meer wil reizen, kan kiezen voor een volledige terugbetaling.

De luchtvaartmaatschappij onderzoekt ook nog bijkomende economische maatregelen, zoals tijdelijke technische werkloosheid, en heeft besloten om de aanwervingsstop uit te breiden naar het hele bedrijf.

De moedermaatschappij van Brussels Airlines, Lufthansa, kondigde woensdag al maatregelen aan om de economische impact van het virus te beperken. De Duitse groep gaat besparen in de administratie, biedt werknemers onbetaald verlof aan, en voert een aanwervingsstop in.

Voor jou geselecteerd