Geen drugs in Apostoliekenstraat, maar wellicht tabak voor waterpijpen

Het pand in de Apostoliekenstraat. Foto: Bert De Deken

Turnhout -

De installatie die woensdagavond door de politiediensten werd aangetroffen in een pand in de Apostoliekenstraat in Turnhout werd niet gebruikt om drugs mee te maken. “Het onderzoek loopt nog volop, maar op dit ogenblik denken we aan de illegale productie van tabak voor waterpijpen”, zegt een woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Speurders van de Clan Lab Response Unit (CRU) van de Federale politie waren donderdag in Turnhout om de aangetroffen installatie en producten van naderbij te bekijken. De 26-jarige Irakees die tijdens de inval van woensdagavond in het pand aanwezig was, is ondertussen verhoord en mocht na dat verhoor beschikken. De dienst Douane en Accijnzen is van de zaak op de hoogte gebracht en volgt het dossier mee op.

Theehuisjes waar klanten de waterpijp kunnen roken, de zogenaamde shishabars, zijn vooral in steden als Antwerpen en Brussel vrij populair. De lokale politie was het pand in de Apostoliekenstraat binnen gevallen nadat buurtbewoners een vreemde geur hadden geroken. Aanvankelijk werd aangenomen dat men een drugslab op het spoor was.

Door (mph)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp