Op de site van de vroegere winkel Diana Baby verrijst deze nieuwbouw

Op de site van de vroegere winkel Diana Baby verrijst deze nieuwbouw © Investpro

Sint-Katelijnestraat drie dagen afgesloten voor nieuwbouw op site Diana Baby

De Sint-Katelijnestraat in Mechelen is vanaf woensdag drie dagen afgesloten om de realisatie van een nieuw woonproject op de vroegere site van Diana Baby mogelijk te maken. Om de binnenstad bereikbaar te houden, loopt er een omleiding via de Frederik de Merodestraat die even niet autoluw is.

Sven Van Haezendonck

In de plek van de Diana Baby, de babywinkel die begin 2017 de deuren sloot, verrijst een nieuwbouw. Aannemer IBO uit Heffen (Mechelen) bouwt er in opdracht van projectontwikkelaar Investpro residentie Schuttevee. In de tweede helft van 2021 moet het project met acht appartementen, een handels- en kantoorruimte op de benedenverdieping en een ondergrondse parking voor veertien wagens klaar zijn.

© Dirk Vertommen

“Volgende week beginnen we met de tweede fase van de afbraakwerken. De twee gevels in de Sint-Katelijnestraat moeten we behouden. De schoring van de gevels gebeurt in de loop van deze week, vandaar de tijdelijke hinder”, zegt Patrick Willemse, bestuurder bij IBO. Om de voorbereidende werkzaamheden veilig uit te voeren, is de Katelijnestraat vanaf woensdag tot en met vrijdag tijdelijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer tussen de Heembeemd en het Sint-Katelijnekerkhof.

Van zodra de schoring geplaatst is, kan de werf een nieuwe fase ingaan met het uitgraven van de toekomstige ondergrondse parking waarin overigens ook plek is voor een fietsenstalling. Verkeer voor parking Kathedraal kan de komende dagen via de Wollemarkt, de Oude Beggaardenstraat inrijden om vervolgens links af te slaan. Via deze route is ook de Katelijnestraat te bereiken tot aan de werf. De straat verlaten, kan langs het Sint-Katelijnekerkhof, Schuttevee en de Stassartstraat. Afhankelijk van de werkzaamheden worden fietsers en voetgangers tijdelijk omgeleid langs Heembeemd en Schuttevee.

© Investpro

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws