Stormweer: carnavalsstoet Essen afgelast, gansrijden gaat voorlopig wel door

Essen / Stabroek -

De carnavalsstoet in Essen van zondag 23 februari wordt afgelast door het stormweer. Dat laat de gemeente Essen zaterdag weten.

De veiligheidsdiensten, de burgemeester en carnavalsvereniging De Ossekoppen besloten na gezamenlijk overleg om de carnavalsstoet niet te laten doorgaan. “Op zondag wordt er stormweer verwacht met hevige rukwinden. Dit weer gecombineerd met de hoogte, de omvang en het materiaal waaruit de praalwagens bestaan, maken dit besluit omwille van de veiligheid noodzakelijk. De stoet laten doorgaan zou de veiligheid van carnavalisten en het publiek in gevaar brengen”, aldus de gemeente Essen in een mededeling.

Carnavalsvereniging De Ossekoppen voorziet wel een alternatief programma in sporthal De Heuvelhal in de Kapelstraat. Vanaf 14 uur kan je daar de wagens van de Essense wijken en verenigingen bewonderen op groot scherm. De Essense carnavalsverenigingen voeren daar ook hun acts op.

Gansrijden gaat voorlopig wel door

Zondag staan er nog verschillende evenementen gepland waar de storm roet in het eten zou kunnen gooien. Zo rijden de gansrijders vanaf dit weekend weer uit in Berendrecht, Zandvliet en Stabroek. Voorlopig gaan de evenementen door, maar zondagochtend is er nog wel een overleg gepland met de brandweer en het gemeente- en districtsbestuur.

Het KMI verwacht zondag in de loop van de dag windsnelheden tot rond 80 kilometer per uur in het binnenland en tot zowat 90 km/u aan zee. Lokaal kan dat nog iets meer zijn. ‘ Avonds neemt de wind snel af in kracht.

Door inke, atv

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp