Petities tegen plannen met Antwerpse tramlijnen al meer dan 7000 keer ondertekend

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen / Hoboken / Mortsel -

De Lijn heeft plannen op tafel liggen om in de toekomst trams 4 en 7 af te schaffen en tram 2 in te korten. Duizenden Antwerpenaars spreken zich uit tegen die plannen door petities te ondertekenen. Tegen dinsdagmiddag rond 15u gebeurde dat in het totaal al ongeveer 7000 keer.

De Mortselse partijtak van Groen heeft een petitie ‘Red Tram 7’ opgestart. “Tram 7 weg, dat kunnen we ons niet voorstellen”, klinkt het. “De oudste tramverbinding van Mortsel met Antwerpen brengt ons helemaal naar het Eilandje en het MAS. De verbinding kronkelt ook door heel Antwerpen en passeert onder andere langs de Nationale Bank, de Meir, de Boerentoren…” Die petitie werd al 4730 keer ondertekend.

LEES OOK. Tram 7 weg? Tram 4 weg? Tram 2 ingekort? “Forse besparingsoperatie op tramnetwerk op komst”

PVDA Antwerpen verzamelt ook handtekeningen onder de noemer ‘Wij laten tram 7 niet los’. “Een kortzichtige maatregel”, klinkt het. “Kortzichtig omdat tram 7 een snelle en erg gewaardeerde verbinding is. Kortzichtig omdat de tramlijn net verlengd werd tot het Eilandje en in de andere richting moest doorgetrokken worden naar Kontich. Kortzichtig omdat we net moeten investeren in openbaar vervoer in plaats van te besparen.” 875 handtekeningen werden er intussen gezet voor deze petitie.

Verongelijkte Hobokenaars ondertekenen de petitie ‘Tram 4 moet blijven rijden in Hoboken’ van sp.a Hoboken. “Hierdoor verliest Hoboken een zeer belangrijke verbinding met het historisch centrum van Antwerpen. Bovendien daalt de frequentie van het aantal trams in Hoboken fors”, is de uitleg. Voorlopig zijn er 1420 ondertekeningen voor deze oproep.

Petities tegen plannen met Antwerpse tramlijnen al meer dan 7000 keer ondertekend
Foto: Jan Van der Perre
Door anro

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp