Werken aan fietshelling Parkbrug gestart

Zo zal de fietshelling er binnenkort gaan uitzien. De voorbereidende werken zijn vandaag gestart Foto: Ney&Partners

Antwerpen -

Op het binnenplein aan de Noorderplaats is vandaag gestart met de voorbereidende werken aan de fietshelling. Deze zomer zou de helling, een lusvormend ontwerp van 140 meter in gebruik genomen worden. Tijdens de werken blijft de Parkbrug toegankelijk.

De Parkbrug verbindt sinds de zomer van 2016 Park Spoor Noord met het Eilandje. Momenteel volgen voetgangers en fietsers de helling om vanuit Park Spoor Noord op de Parkbrug te geraken. Aan de kant van de London Tower is een grote lift en een trap met een speciaal fietsgootsysteem. Vandaag start AG Vespa met de voorbereidende werken voor een fietshelling. Het ontwerp is, net zoals dat van de Parkbrug, van Ney & Partners. De helling wordt 140 meter lang en krijgt een lusvormig ontwerp in een witte, lichte staalstructuur om het gewicht op de bestaande structuur te beperken.

Tijdens de werken worden de zones waar de kolommen voor de fietshelling komen, voorbereid en wordt de bestaande structuur van de ondergrondse parking verstevigd. De werken aan de fietshelling zelf vinden al enkele maanden plaats in een atelier in Puurs. Eind mei zal de helling in vier grote delen via het water vervoerd worden naar het Willemdok. Daarna wordt ze gemonteerd. Tegen deze zomer zal de helling klaar zijn voor gebruik.

Voldoende breed

“Dankzij de nieuwe fietshelling verhogen we het gebruiksgemak van de Parkbrug”, zegt schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA). “De start ervan zal voldoende breed gemaakt worden om de toegang vanuit verschillende richtingen mogelijk te maken. Het fietspad op de helling voorzien we in gietasfalt en zal mooi worden verlicht.”

Werken aan fietshelling Parkbrug gestart
Foto: Ney&Partners
Werken aan fietshelling Parkbrug gestart
Foto: Ney&Partners
Door jas

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp