Ook tramlijnen 2 en 4 bedreigd? TreinTramBus trekt aan alarmbel

Bron © ATV
Merksem / Hoboken -

Het is mogelijk dat er nog meer Antwerpse trams geschrapt of ingekrompen zullen worden. TreinTramBus trekt aan de alarmbel nadat eerder deze week bekendraakte dat tramlijn 7, die het Eilandje met het centrum van Mortsel verbindt, dreigt te verdwijnen. Uit de plannen die de gebruikersorganisatie kon inkijken, zal tram 4 ingekort worden en zal het aanbod van lijn 2 naar Merksem sterk verminderen.

LEES OOK: Tramlijn 7 dreigt te verdwijnen, burgemeester Mortsel onderneemt actie

LEES OOK: Reizigers betreuren mogelijke schrapping door De Lijn: “Tram 7 is mijn schatje”

“In de plannen zagen we dat lijn 4 tussen het Zuid en Hoboken ingekort of weggeknipt zou worden (nu rijdt lijn 4 van Hoboken tot halte Silsburg in Deurne, red.)”, zegt Dirk Wiesé van TreinTramBus op ATV.

Ook in Merksem zijn er mogelijk besparingsplannen op lijn 2 tussen Merksem en Hoboken, waarschuwt Wiesé. “Ze willen op Merksem meer gekoppelde trams inzetten. Dus dat zouden heel lange trams met veel reizigers zijn maar het aantal ritten doorheen de dag zou dan verminderen.”

Ook tramlijnen 2 en 4 bedreigd? TreinTramBus trekt aan alarmbel
Dirk Wiesé Foto: atv

TreinTramBus begrijpt de plannen niet, zeker met de Oosterweelwerken. “Er is in Antwerpen duidelijk een modal shift gebeurd naar de fiets, dat is goed. Maar tegelijk is nu een modal shift wég van het openbaar vervoer bezig. Als je het bestuursakkoord van de huidige Vlaamse regering bekijkt, is er niets voorzien om meer te investeren in openbaar vervoer.”

De Lijn benadrukt dat de plannen voor het inkrimpen van meerdere Antwerpse tramlijnen een denkpiste is, maar dat er nog niets definitief beslist werd.

Door atv, doro