Vierde verlies op rij voor erbarmelijk zwak Lierse Kempenzonen

Archiefbeeld. Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In de thuismatch die het absoluut moest winnen liep Lierse Kempenzonen op een pijnlijke 1-2 nederlaag tegen Dender. Het vierde verlies op rij doet de degradatiezorgen flink toenemen op het Lisp, waar de Pallieters naar een ongekende diepte wegzakten.

Druk op de ketel dus zaterdagavond daar op het Lisp. Na drie nederlagen op rij was enkel een zesde seizoenzege goed genoeg om de rust in Lier te kunnen bewaren. In zijn basiself wijzigden de Pallieters op één plaats. Ayyoub Allach werd naar de bank verwezen ten koste van Alessio Allegria.

Een heel klein beetje ander personeel dus, maar vooral dezelfde zorgen. Wie dacht dat Lierse zijn dieptepunt de jongste weken had bereikt, had het pas echt serieus mis. Nog slechter, nog dramatischer, nog meer onbeholpen. Het werd in primeur op het Lisp gepresenteerd en laat het een bondige samenvatting zijn van een eerste helft die hevig pijn deed aan de ogen. Maar die de Lierenaars dan weer verrassend genoeg met een 1-1 tussenstand afsloten.

Nog binnen het kwartier werd de dolende thuisploeg al beboet voor zoveel slordigheden. Nelissen liep zich als volleerd kamikazepiloot vast op de bezoekende defensie, Vinck ging in de daaropvolgende tegenaanval kinderlijk in de fout op M’Barki en Hens schoot de logische vrijschop in één tijd voorbij een krasselende Rausin. Ondanks alle geklungel had Lierse meteen langszij kunnen klimmen, maar Allegria schoot van op enkele meters onbegrijpelijk naast. Het grootste gevaar kwam nadien nog van een slechte voorzet van Kindermans, door de bezoekende goalie Gies over de balk geduwd. Maar nadat Arenâte de paal had getroffen, viel met de rust in zicht zowaar de gelijkmaker. Janssen loodste Samyn door de buitenspelval en die werkte beheerst af.

Lierse dook zo met goede bedoelingen de tweede helft in, maar die goede wil kreeg al meteen een ferme knauw. Nog geen minuut waren we ver, toen twee thuisverdedigers zich verkeken op een voorzet van Hias en Arenâte aan de tweede paal simpel kon binnen leggen. Een gelijkaardige kans kreeg Allegria halfweg die tweede periode, maar opnieuw stak er geen enkele overtuiging in zijn poging. Begin januari gehaald, één maand later werkelijk nog geen sikkepit bijgebracht. En zo kabbelde de partij rustig verder naar zijn einde, zonder dat Lierse nog echt tot grote doelkansen kwam. Het was uiteindelijk zelfs Hens die nog flirtte met een derde bezoekende treffer, maar onbesuisd over knalde. Aan de overzijde wist Gies nog raad met een kopbal van Santermans en mikte Samyn nog naast.

Veel veranderen deed het voor Lierse Kempenzonen niet. Een vierde verlies op rij en amper 3 op 15 na de winterstop maken van de Pallieters intussen een onvervalste degradatiekandidaat. En er wacht het Lierse van zaterdag werk, heel veel werk om het tij nog te keren.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Wils, Santermans, Nelissen, Janssen (67’ Smolders), Buyens, Kindermans (59’ Allach), Allegria (68’ Boulaouali), Samyn, Vermeiren.

DENDER: Gies, Hias, Kerstenne, Borry, Nys, Houdret, Rowell, Hens, M’Barki (72’ De Bodt), Arenâte (76’ Ngongo), Van Vaerenbergh (94’ Kunda).

DOELPUNTEN: 12’ Hens 0-1, 41’ Samyn 1-1, 46’ Arenâte 1-2.

GELE KAARTEN: 18’ Borry, 28’ Wils, 47’ Nelissen, 58’ Rowell, 64’ Janssen, 67’ M’Barki, 75’ Smolders, 77’ Hens, 79’ De Bodt.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Cornelis.

TOESCHOUWERS: 2.800.

Door Kurt Guldentops
Voor jou geselecteerd