© Photo News

Indrukwekkende Remco Evenepoel blaast tegenstand weg in tijdrit Ronde van San Juan

Remco Evenepoel heeft dinsdag in het Argentijnse Ronde San Juan zijn eerste echte test van 2020 met verve doorstaan. De 20-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step - voor het eerst in zijn trui van Europees kampioen tijdrijden - blies de concurrentie weg in de individuele tijdrit en pakt resoluut de leiding in handen.

MD

Evenepoel ging als een kanon van start. Bij het eerste tussenpunt had hij de toptijd van Bodnar al met meer dan een halve minuut weggeblazen. En dan moest het klimmetje naar Punta Negra (1.200 meter aan gemiddeld 7,8%) nog komen. Voorovergebogen op zijn wegfiets - een tijdritfiets was niet toegelaten - diepte de vicewereldkampioen tegen de klok zijn voorsprong alleen nog maar uit.

Na de finish plofte Evenepoel stikkapot in een stoeltje in het midden van de weg. “Mijn benen zijn leeg. Dat is normaal als je alles gegeven hebt”, pufte hij. “Ik hoop dat het voldoende is voor de ritzege en de leiderstrui”, zei hij in een eerste reactie.

Evenepoel hoefde niet te stressen in de hot seat. Vanop het grote scherm aan het podium zag hij dat de verzamelde concurrentie niet eens in de buurt kwam van zijn kanontijd. Toen de Italiaan Filippo Ganna, wereldrecordhouder achtervolging, maar liefst 32 seconden trager dan Evenepoel over de streep bolde, balde onze landgenoot zijn vuist en riep hij “yes”.

Veteraan en tijdritspecialist Bodnar kon alleen maar bewondering hebben voor zoveel meesterschap. “Zo eentje wordt er maar om de tien jaar geboren. De vorige was Peter Sagan. Ik zag dit al aankomen twee jaar geleden op het WK in Innsbruck maar hij gaat sneller dan ik durfde te vermoeden. Over enkele jaren is het bingo voor hem in de Tour.”

Remco Evenepoel neemt dankzij deze machtsontplooiing nu resoluut de leiding over van Fernando Gaviria. Deceuninck-Quick-Step heeft nu nog vier etappes te gaan om de leiderstrui van Evenepoel te verdedigen. Daarbij kan de blauw-witte armada van Patrick Lefevere niet meer rekenen op de diensten van Julian Alaphilippe. De Fransman, die vorig jaar nog de tijdrit won in de Ronde van San Juan, gaf op met maagproblemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volg het nieuws over overal.

Download de GVA-nieuwsapp
Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws