Extra afvalophaling in winkelas tussen Antwerpen-Centraal en Boerentoren

Op 15 augustus vorig jaar met Moederdag ontsierden bergen afval de Meir. Foto: Kioni Papadopoulos

Antwerpen -

Op de winkelas tussen het Centraal station en de Boerentoren komt er tijdens de feestdagen een extra afvalophaling. Dit moet beletten dat op kerstdag en Nieuwjaar de Meir vol staat met afvalzakken.

In het verleden had een feestdag wel eens een negatief effect op het straatbeeld in de Meir, de Jezusstraat en de De Keyserlei. Het personeel zette het afval dan dinsdagavond voor de sluitingsdag buiten. Dat afval bleef woensdag de hele dag buiten staan tot de ophaling in de nacht van woensdag op donderdag. Om dit te beletten, organiseert de stad Antwerpen een extra nachtophaling voor deze as op zondag 22 december en 29 december. Het is een eenmalige maatregel. Schepen van Stads- en Buurtonderhoud Fons Duchateau (N-VA) voert nog volop onderhandelingen met de vakbonden om de afvalophaling gewoon te laten doorlopen bij feestdagen.

Tevreden

Nico Volckeryck van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) is tevreden met deze maatregel.

“Wij hebben hier steeds voor gepleit”, zegt Volckeryck. “Ik bedank de schepen en de stadsdiensten voor deze flexibiliteit. Ik hoop wel dat er snel een structurele oplossing komt voor de afvalophaling op feestdagen.”

Extra afvalophaling in winkelas tussen Antwerpen-Centraal en Boerentoren
Nico Volckeryck. Foto: Jan Van der Perre
Door svw

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd