Na Beerschot pleit ook OH Leuven voor VAR in 1B: “Liefst dit seizoen nog”

Bron © BELGA

Foto: Dick Demey

Na enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen afgelopen weekend in 1B, klinkt de roep om een videoref steeds luider. Ook OHL, dat zich afgelopen weekend in Lommel benadeeld voelde, vraagt de VAR zo snel mogelijk in te voeren. “We willen dat alle 24 profclubs op sportief vlak gelijk behandeld worden.”

LEES OOK.Joren Dom krijgt eerste rode kaart in zijn carrière: “Waarom is er geen VAR in 1B?”

LEES OOK.COMMENTAAR. Schreeuw om VAR in 1B

OH Leuven sakkerde na de 3-2 nederlaag in Lommel over het niveau van de scheidsrechter. De eersteperiodekampioen had graag twee strafschoppen gehad, maar kon vooral geen begrip opbrengen voor de strenge rode kaart die Tshimanga al vroeg in de partij kreeg. “We willen dit moment aangrijpen om de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League op te roepen om de ploegen van 1B ook als professionele ploegen te behandelen”, klinkt het maandag in een persbericht.

De Leuvenaars hebben begrip en respect voor de moeilijke taak van de refs, maar vinden ook dat ondersteuning van een videoscheidsrechter alleen maar kan worden toegejuicht.“De VAR is in België al actief in de Jupiler League. OH Leuven wil hierbij oproepen om zo snel mogelijk, liefst nog dit seizoen, de VAR ook in te schakelen in de Proximus League. De competitie komt in een beslissende fase, en dit zowel voor promotie als degradatie. Met de hulp van de VAR geven we zowel de teams als de arbitrage de kans om het competitieverloop op het veld correcter te laten verlopen.”

OH Leuven zal aan de Pro League vragen om het gebruik van de VAR te agenderen. Het komt dan op 17 december wellicht ter sprake. De eerste periodekampioen hoopt de VAR dit seizoen nog te implementeren. Eerder dit weekend eiste ook Beerschot een VAR in 1B. Eind oktober liet Pierre François, CEO van de Pro League, verstaan dat de intrede van de videoref in 1B gepland is voor het seizoen 2021-2022.

Voor jou geselecteerd