Antwerp eerste kwartfinalist in de Croky Cup na bekerthriller van formaat

Zou Bölöni roteren of niet? Dat was de hamvraag voor deze kraker in de 1/8ste finales. Jawel. Net als in de vorige bekerpartij tegen Sporting Lokeren greep de Roemeen in. En hoe. Maar liefst vijf nieuwe namen kregen hun kans. Coopman (zeven wedstrijden in de tribune) en Juklerod (acht matchen niet gestart) waren de opvallendste namen. Ook Lamkel Zé stond na zijn aanvaring met de coach gewoon in de ploeg. Het lijkt wel een beproefd recept tegenwoordig. Mirallas kreeg vrijdag prompt nog een basisplaats na zijn akkefietje met Bölöni.

Lamkel Zé scoorde niet bepaald goede punten bij zijn wederoptreden in de basis. Na vier minuten liet de Kameroener Maehle in zijn rug ontsnappen. Hoedt stond erbij en keer ernaar, waardoor de Deen de 0-1 ongehinderd onder Bolat in doel mocht schuiven. Een goed scenario om er een echte cupmatch van te maken? De thuisploeg vond van wel. Lamkel Zé reageerde met een harde volley die naast ging. Benson trapte recht op Vandevoordt. De amper zeventienjarige goalie debuteerde in het Genkse doel.

Antwerp voerde langzamerhand de druk op, toen plots het licht uitging. Niet voor een optreden van The Opposites, wel omdat de generator het tijdelijk begaf. Scheidsrechter D’Hondt bekeek het even vanop afstand, maar stuurde de 22 tenoren toch naar binnen. Een voor een gingen de lampen weer aan, tot groot jolijt van de thuisaanhang. Na een dikke tien minuten konden we weer voort.

Scandinavië boven

Het leek alsof Maehle en Juklerod vooraf een weddenschap hadden afgesloten, want beide Scandinaviërs wilden niet voor mekaar onderdoen. Juklerod rondde een prima getimede hakbal van Lamkel Zé haarfijn af. Met die offensieve impuls zal ook Bölöni maar wat blij zijn geweest. Alles te herdoen in het Deens/Noors-onderonsje. Maehle ging haast meteen op zoek naar zijn tweede van de avond. Deze keer was Lamkel Zé wél bij de les om het leer tijdig in corner te duwen.

Juklerod liet zich in positieve zin opmerken. Benson en Coopman daarentegen konden niet bewijzen dat de coach de voorbije weken fout zat met zijn selectiekeuzes. Coopman bleef een hele wedstrijd onzichtbaar. Benson kon zijn gebrek aan vertrouwen niet wegsteken en nam bij zijn laatste passes vaak de verkeerde beslissing. Bij het ingaan van het laatste kwart zat zijn optreden er dan ook op.

Baby met bravoure

Verlengingen hingen hoe langer hoe meer in de lucht, maar dan ontbond Baby zijn duivels. De invaller fusilleerde met een kanonskogel de dwarsligger. Het gebeurt zelden dat hij op training deze precisie etaleert. Vandevoordt schrok zich een hoedje, Mbokani niet en duwde zijn tweede van deze bekercampagne, zijn zestiende in totaal, tegen de touwen.

Vier goals worden er zes

Een puntendeling was deze keer niet aan de orde. Verlengingen en strafschoppen moesten deze bekerthriller in een beslissende plooi leggen. Juklerod ging met een afstandsschot voor zijn tweede. Aan de overkant ontsnapte Haroun aan de uitsluiting. Met de kantwissel werd het scoreverloop nog wat gekker. Mbokani zorgde voor de 3-2, Ito direct voor de 3-3. Opnieuw niet bijster goed verdedigd van de Antwerpse achterhoede.

Met de penalty’s in zicht gooide Bölöni Gano nog in de strijd. Lamkel Zé moest, tegen zijn zin, plaatsmaken. Wat had de winger graag een elfmeter voor zijn rekening genomen. De wissel draaide desondanks goed uit, want Gano beslechtte bijna het lot van zijn moederclub. Vandevoordt redde subliem. Aan de overzijde kon hetzelfde gezegd worden van Bolat op de inzet van Wouters. Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen.

Door dige
Voor jou geselecteerd