Zelfvertrouwen bij Beerschot helemaal terug: “De resultaten liegen niet”

Bron © ATV

Niets dan glunderende gezichten bij Beerschot. Dat mag ook na een 0-2 zege uit bij Union. Bij de bezoekers erkenden ze ootmoedig dat het spel zondagavond ondermaats was, maar dat de zege toont dat het team mentaal sterk staat.

“Het spel was ondermaats, maar het resultaat staat er. Ik denk dat we de betere ploeg waren”, zo was doelman Mike Vanhamel, misschien wel dé man van de match, eerlijk in zijn analyse.

“We hebben geluk gehad”, erkende ook coach Hernan Losada. “We speelden een goede eerste helft. Het plan was om compact te staan en in de omschakeling hadden we de beste kansen. Met tien man speelde Union een heel goede tweede helft heel goed en misschien verdienen ze wel een punt.”

Betekent dit nu dat het geloof in de promotie weer helemaal terug is bij Beerschot? “Die ambities zijn er altijd geweest en de resultaten liegen niet”, aldus Mike Vanhamel. “In de eerste periode logen de resultaten ook niet en dan moet je een beetje gas terug nemen in je uitspraken. Maar de realiteit vandaag is dat we eerste staan.”

Ook coach Losada lijkt er weer helemaal in te geloven. “In de eerste periode konden we niet op verplaatsing winnen, nu hebben we het al twee keer gedaan. Op mentaal vlak is dat superpositief.”

Door joro
Voor jou geselecteerd