Geef net als duizend andere lezers je halte of station een rapport

  • Premetrostation Groenplaats wordt druk ‘gerapporteerd’

Wil het openbaar vervoer een volwaardig alternatief zijn voor de auto, dan moet de reiziger niet alleen op tijd op zijn bestemming geraken, de rit ernaar toe moet ook aangenaam zijn. Hoe tram- en bushaltes en treinstations erbij liggen, speelt daarin een belangrijke rol. Aan jou om die toestand in kaart te brengen.

Met de actie Verkeer(d) boog Gazet van Antwerpen zich samen met haar lezers de voorbije maanden al over gevaarlijke kruispunten, ergerlijke sluipwegen of kaduke fietspaden. Nu is het de beurt aan de tram- en bushaltes en de treinstations.

Via een interactieve kaart op www.gva.be/verkeerd kun je een uitgebreid rapport opmaken over de haltes en stations in jouw regio. Zijn ze proper, comfortabel, bereikbaar? Hoe verloopt de communicatie met de reiziger? Zijn ze veilig? En vóél je je er ook veilig?

De komende weken verzamelen we al die meningen, waarna de redactie aan de slag gaat met de resultaten. Elke halte en elk station krijgt zijn rapport. We laten reizigers aan het woord en confronteren De Lijn en NMBS met de resultaten. In de hoop op, waarom ook niet, goede voornemens voor 2020.

Groenplaats

De afgelopen week kregen we zo al ongeveer duizend rapporten binnen van lezers. Het premetrostation Groenplaats in hartje Antwerpen is de halte die tot nu toe het meest becommentarieerd wordt. “Het is er vuil, vies, onaangenaam en te weinig plaats”, zo is een lezer hard voor het vermaledijde premetrostation. De lezer heeft ook opmerkingen over de niet goed werkende digitale aankondigingsborden en het gebrek aan 4G of wifi-verbinding. Een ander premetrostation dat veel vernoemd wordt is dat van Van Eeden op Linkeroever. Dat de roltrappen en lift er niet (goed) functioneren is een doorn in het oog van velen. Een jonge lezer die vaak de tram neemt aan park-and-ride Merksem klaagt de onveiligheid aan en de slechte verlichting aan de fietsenstalling.

Geef een halte of station een rapport via www.gva.be/verkeerd

De map met tram- en bushaltes en treinstations: