Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Achter de schermen bij de fabriek van de ‘Arabierkes’

Achter de schermen bij de fabriek van de ‘Arabierkes’

Foto: Joren De Weerdt

Turnhout -

“N.V. Confiserie Roodthooft S.A. Antwerp-Belgium”, prijkt er trots op de verpakkingen van de Caramella Mokatine, de koffiebonbons die iedereen kent als ‘de Arabierkes’. Op de achterzijde staat sinds kort echter een adres in een Turnhouts industriegebied. Zaakvoerder Patrick Stoops vertelt over de fabriek waarin hij opgroeide, hoe zijn wielergekke grootoom Louis de Mokatine uitvond en wat Japanners het liefst snoepen.

“Ik ben zelf nogal een snoeper, ze zijn het lekkerste als ze zo warm van de band komen.” Carine Luyten gooit een bruine, plasticineachtige homp op een metalen tafel. Het is een gekookt mengsel ...

Voor jou geselecteerd