© Photo News

DISCUSSIE. Moet ons land weer dringend werk maken van een gloednieuw nationaal stadion?

1-4 gaan winnen bij Rusland, de grootste concurrent uit de poule, 27 punten op 27, al lang zeker van kwalificatie voor het EK en nu ook verzekerd van groepswinst, voetbal om duimen en vingers van af te likken… Er lijkt geen enkel wolkje aan de hemel voor onze Rode Duivels. Toch is er iets dat wringt bij bondscoach Roberto Martinez. De Spanjaard vindt het een groot gemis dat België geen degelijk nationaal stadion heeft waar komende zomer EK-voetbal kan plaatsvinden.

joro

Het EK 2020 zal uitzonderlijk in verschillende Europese landen worden afgewerkt. Aanvankelijk kreeg Brussel de eer om gaststad te mogen zijn van enkele wedstrijden, waaronder die van de Rode Duivels. Omdat het dossier van het Eurostadion op de gronden van Parking C bij de Heizelsite zo in het moeras verzeilde, besliste de voetbalbond UEFA om de geplande wedstrijden in België elders te laten plaatsvinden.

Sindsdien lijkt de komst van een nieuw nationaal stadion alleen nog maar een verre illusie. Intussen zijn er wel plannen voor een renovatie van het Koning Boudewijnstadion, maar een akkoord tussen de verschillende overheden en regeringen is er nog niet, laat staan dat er al concrete timing bekend is. “Het is jammer dat we geen stadion hebben om in te spelen tijdens dit EK, om deze fantastische generatie te vieren”, zei bondscoach Roberto Martinez vlak na de gewonnen wedstrijd in Rusland.

LEES OOK. Rode Duivels willen dinsdag feestje bouwen in slotmatch, maar toch treurt bondscoach Roberto Martinez een beetje

Vind jij dat de regeringen in ons land weer dringend werk moeten maken van een ambitieus stadiondossier of is dat volgens jou weggesmeten geld en volstaat een renovatie van het huidige Koning Boudewijnstadion?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt zaterdag in de krant.

Volg het nieuws over overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Meer sportnieuws