Sinterklaas is in de war en denkt even dat er dit jaar drie héél stoute kinderen waren

Zaterdag maakte Sinterklaas zijn blijde intrede in Antwerpen. Naar goede gewoonte arriveerden hij en zijn pieten per boot en werd er met gulle hand snoep uitgedeeld. Zowel op het parcours als het podium op de Hanzestedenplaats was er bovendien heel wat spektakel voorzien.

Als we om 13u30 aan de Hanzestedenplaats, aan het MAS, arriveren geeft de Ketnetband net het beste van zichzelf. Eerder konden de duizenden bezoekers, onder wie natuurlijk heel wat kindjes, al een show van Biba & Loeba meepikken, terwijl Ketnetwrappers Sien en Sander een en ander aan elkaar praten. Ook andere helden van de kinderzender zoals Kaatje tekenden op en naast het podium present.

LEES OOK. (+) Sint ziet in Antwerpen geen stoute kindjes: “Ik ben altijd braaf, ik zal mijn pop dus wel krijgen”

Vervolgens reppen we ons naar het Verbindingsdok-Westkaai waar de boot van Sinterklaas al in aantocht is. Eens aan wal wordt de goedheiligman verwelkomt door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Daarna trekt de Sint met zijn pieten -die niet alleen kwistig snoepjes uitdelen, maar ook kindertekeningen in ontvangst nemen, jongleren en op stelten straffe toeren uithalen- in een vrolijke optocht via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar het MAS. Daar worden Sinterklaas en zijn gevolg onthaald door een majorettenkorps en een fanfare.

Tenslotte geeft de Sint een toespraak en wordt ook de meest prangende vraag van de dag beantwoord: zijn er dit jaar stoute kindjes geweest? Tot drie keer toe zorgde de Sint voor verwarring door de woorden in zijn boek verkeerd te interpreteren. Zo dacht hij even dat een jong meisje een handeltje in organen had opgestart omdat er in zijn boek stond dat ze een ‘hartendief’ is. Vervolgens gewaagde hij van een ander stout kind omdat die “een oud vrouwtje de hoek om had geholpen”. Gelukkig was zijn Piet er om de Sint er op te wijzen dat hij die woorden niet figuurlijk moet interpreteren. Het finale antwoord op de vraag of er stoute kinderen waren het afgelopen jaar bleek gelukkig negatief.

Om 15u neemt Sinterklaas afscheid van een tjokvolle Hanzestedenplaats want hij wordt nu overal in Vlaanderen verwacht over her en der alvast cadeautjes uit te delen.

Het hele spektakel werd live uitgezonden op Ketnet.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd