Eindelijk: dit zijn namen van babypanda’s in Pairi Daiza

De twee reuzenpanda’s die onlangs in Pairi Daiza geboren zijn, hebben donderdag in het dierenpark in Brugelette tijdens een “Ceremonie van 100 dagen” na de geboorte hun officiële namen gekregen. De tweeling, die op 8 augustus dit jaar werd geboren, werd Bao Di en Bao Mei gedoopt, zo onthulden de ambassadeur van China in België, Cao Zhongming, de instanties van het park en Pairi Daiza Foundation.

De twee pandaberen werden meteen na de geboorte voorlopig “Baby girl” en “Baby boy” genoemd, maar gaan voortaan dus als Bao Di en Bao Mei door het leven, wat kleine broer en kleine zus van Tian Bao betekent.

De moeder, Hao Hao, bracht op 8 augustus eerst een mannelijke reuzenpanda van 160 gram ter wereld en enkele uren later een vrouwelijk jong van 150 gram. Ze wegen ondertussen meer dan 5 kilo en verkeren in goede gezondheid. De tweeling is het tweede en derde jong van vader Xing Hui en moeder Hao Hao, allebei 10 jaar oud. Ze kwamen in 2014 in Pairi Daiza aan. Hun eerste jong, Tian Bao, werd op 2 juni 2016 in het park in de provincie Henegouwen geboren.

De zowat 74.000 volgers van Pairi Daiza op Facebook werden betrokken bij de keuze van de namen. Ze konden kiezen uit een reeks namen die de ambassadeur van China had voorgesteld.

Het park herinnerde er donderdag aan dat Pairi Daiza deelneemt aan programma’s om het voortbestaan van de reuzenpanda te vrijwaren. De stichting Pairi Daiza financiert voorts onderzoek waaraan de Universiteit Gent meewerkt en dat bedoeld is om een test te ontwikkelen waarmee wetenschappers overal in de wereld een “echte” van een “valse” zwangerschap bij de reuzenpanda kunnen onderscheiden, of de periode waarin een vrouwelijke panda loops is.

Door sgg

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd