Eerste sneeuw valt vrijdag in Vlaanderen

Foto: Yorick Jansens

De eerste sneeuw is op komst in Vlaanderen. Smeltende sneeuw wellicht, maar toch: het belooft vrijdag een winterse dag te worden.

In de Ardennen is dinsdag al de eerste sneeuw gevallen, en daar zal het deze week niet bij blijven. Volgens de weersvoorspellingen wordt vrijdag zeker in hooggelegen gebieden nog flink wat sneeuw verwacht.

Toch kan ook Vlaanderen vrijdag sneeuw over zich heen krijgen. Het wordt dan erg koud - 2 graden - en dus kan het best dat er een combinatie van regen en smeltende sneeuw valt. Dat is zowel te lezen bij het KMI als bij Noodweerbenelux. De winter is duidelijk op komst.

“Vrijdag wordt een heel frisse dag”, zegt Frank Deboosere. “Met ’s ochtends veel regen en mogelijk dus ook smeltende sneeuw in het centrum van het land.”

“Diverse weermodellen berekenen een neerslagzone die vanuit het zuiden komt opzetten naar België. Dat zou in de Ardennen resulteren in een gesloten sneeuwdek van enkele centimeters”, klinkt het bij Noodweerbenelux. “In de rest van België gaat het wellicht om een mengeling van regen en smeltende sneeuw aangezien de onderste 1.000 meter van de luchtkolom nipt te warm zal zijn.”

Door gjs

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd