Libanees-Egyptische kunstenares maakt reusachtige muurschildering in kunstenhuis Fameus

Foto: PDR

Antwerpen -

Amateurkunstenhuis Fameus in de Zirkstraat in Antwerpen is vandaag een metersgroot kunstwerk rijker: een muurschildering van de Libanees-Egyptische kunstenares Bahia Shehab.

Shebab realiseerde het werk samen met kunststudenten van Sint Lucas Antwerpen en met De Connectie, een project van Fameus voor artistieke nieuwkomers in de stad. De kunstenares ontwierp het werk op maat van de site in het kader van Integrated, een tweejaarlijkse internationale designconferentie georganiseerd door Sint-Lucas.

Dankzij dit werk wordt het gebouw van Fameus onderdeel van een groter kunstproject: het Mahmoud Darwish project, waarvan ook werken te zien zijn in onder meer New York, Amsterdam en Tokio.

Dat project ontleent telkens poëzielijnen aan het werk van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish. In dit geval de versregel: ‘All the hearts of the people are my identity- release me of my passport’. Het resultaat is een handgemaakte, typografische muurschildering van 30 vierkante meter die een subtiel verzet in zich draagt.

De muurschildering werd gisteren officieel onthuld en is vanaf nu telkens van maandag tot en met vrijdag te bezoeken, tussen 9 en 17u.

Libanees-Egyptische kunstenares maakt reusachtige muurschildering in kunstenhuis Fameus
Foto: PDR
Door evw

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd