Politie pakt twee inbrekers op in wijk Zevenbergen

Lier -

De politie van Lier pakte donderdagavond rond 18u twee mannen op die ervan verdacht worden in meerdere woningen te hebben ingebroken. De politie kreeg daarbij de hulp van een politiehelikopter. De twee Albanezen werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

Een alerte buurtbewoner van de wijk Zevenbergen in Lier merkte donderdagavond omstreeks 18u twee personen op die zich verdacht gedroegen. Hij alarmeerde de politie, die meteen het BIN-netwerk in de wijk opstartte. In samenwerking met de helikopter van de federale politie konden de agenten al snel de twee mannen intercepteren.

“Het gaat om twee Albanezen van 28 en 27 jaar oud”, zegt politiewoordvoerder Magalie Derboven. “Ze werden gearresteerd en een van hen bekende meteen dat ze in de buurt wilden inbreken. Verder onderzoek moet nu uitwijzen of het om dezelfde daders gaat die een week geleden een groot aantal inbraken hebben gepleegd in deelgemeente Koningshooikt. Beide verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om de mannen aan te houden.”

Er werd donderdagavond ook nog een derde persoon opgepakt, maar al snel werd duidelijk dat die niets met de zaak te maken had.

Door Stijn Van de Sande

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd